Selvangivelse udskudt igen i år

Fristen for at indsende sin udvidede selvangivelse er udskudt igen i år – i år til den 10. juli ifølge Berlingske Tidende.

Årsagen til udskydelsen i år er – i lighed med de tidligere år – problemer med TastSelv. I år skyldes problemerne den vaserende konflikt imellem statens IT leverandør CSC og fagforeningen PROSA.

En udskydelse af fristen er bestemt ikke noget vi begræder i vores branche. Ret beset skal vi jo lave et helt års arbejde på et halvt år. Så for os betyder 7 ekstra dage rigtig meget – specielt når statens IT system ikke fungerer og vi skal til at bruge tid på forholde os til de problemer der opstår der også.

På Skats hjemmeside har de samlet lidt op på, hvilke problemer Skat konkret regner med at konflikten indebærer for brugerne af TastSelv:

Hvis du forventer en udbetaling fra SKAT:

Hvis det fremgår af din årsopgørelse, at du skal have overskydende skat udbetalt til din NemKonto, må du forvente en lille forsinkelse.

Hvis der ikke står på årsopgørelsen at beløbet skal udbetales til din NemKonto, så kan det tage længere tid at få udbetalt beløbet. Typisk er det, hvis beløbet skal modregnes en gæld til det offentlige eller hvis SKAT af anden grund skal kontrollere udbetalingen.

Har du indbetalt til os, men kan ikke se det i systemet?

Vores system til at registrere indbetalinger er ikke helt opdateret. Derfor kan du muligvis ikke se de indbetalinger du har gjort til os. Det drejer sig især om indbetaling af B-skat, restskat og arbejdsmarkedsbidrag.
Har din bank, pensionsinstitut, arbejdsgiver eller andre foretaget ændrede indberetninger?

Hvis SKAT har fået nye oplysninger fra din bank, pensionsinstitut eller arbejdsgiver om dine renter, pensioner, værdipapirer mm. efter den 13. april 2011,er det ikke sikkert, at du kan se oplysningerne i Skattemappen. Vi kan heller ikke se oplysningerne, og kan derfor ikke danne en ny årsopgørelse til dig endnu og oplysningerne om dine værdipapirer føres ikke videre til SKATs aktiesystem.

I de fleste tilfælde er det letteste for dig at vente til systemerne kører normalt igen. De manglende oplysninger vil så blive registreret hos SKAT, og du vil herefter kunne se dem i Skattemappen under Personlige skatteoplysninger. Hvis du skal have en ny årsopgørelse, vil SKAT danne den til dig, når det bliver muligt.

En tanke om "Selvangivelse udskudt igen i år"

  1. Pingback: Udskudt indberetning selvangivelse (opdatering) | TwoStep Accounting

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *